Residentie te Wechelderzande - Cis Van der Linden Tuinaanneming en -Architectuur
Residentie te Wechelderzande - Tuinaannemer Hoogstraten

Voor een residentie bestaande uit verschillende appartementen en woningen moest er een ontwerp gemaakt worden voor een voortuin. Dit ontwerp moest de residentie een extra meerwaarde geven. We hebben ervoor gezorgd dat het complex op een onderhoudsvriendelijke manier een zeer aantrekkelijk beeld heeft gekregen. Er is gewerkt met enkele massieven van beuk die over de hele voortuin enkele keren terugkeren. Deze zorgen voor een volume dat als basis van het geheel kan dienen. In deze massieven staan enkele meerstemmige heesters. Deze staan hier om hoogte te creëren in de voortuin en zorgen voor extra kleur boven de massieven.

 

Rondom deze massieven hebben we gewerkt met siergrassen. Aan de straatzijde met een lage groenblijvende soort om zo een tijdens de wintermaanden geen bruin geheel te krijgen. Achteraan is er gewerkt met een combinatie van Pennisetum en verbena. Deze zorgen samen voor een mooi geheel van kleuren en vormen wat voor een aangename sfeer zorgt.

 

De toegangsweg van de fietsenberging is omsloten met hagen in beuk. Deze zorgen voor privacy in de aansluitende tuin. Om kleur in dit pad te krijgen is er aan de rechterzijde gewerkt met een kleurrijke bodembedekker.

 

Tenslotte is er in de hoek nog een graszone voorzien. Deze is voorzien als extra ruimte die multifunctioneel gebruikt kan worden.